I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Olympus utvecklar digitalkamera i trä

Hobby & Fritid - Datorer & Teknik

   

2006-09-28 01:05

Olympus utvecklar digitalkamera i trä

Lite kul o veta :)

Kameratillverkaren Olympus har i dagarna tillkännagivit en komprimeringsteknik för trä vilket gör att man kan göra relativt tunna träbitar mycket starkare än exempelvis abs-plast vilket gör dem mycket lämpliga som hölje för digitalkameror.

En av de grundläggande anledningarna till att Olympus började undersöka trä som material till elektroniska produkter är utseendet. Genom komprimeringstekniken får man trä:et väldigt slitstarkt samtidigt som det är estetiskt tilltalande.

Den första produktkategorin som trämaterialet kommer testas på är digitalkameror, men Olympus säger att de tänker testa materialet på mikroskåp.

Olympus kommer visa upp en prototyp på Photokina 2006-mässan i Tyskland som startade igår. Än så länge har vi inte sett några bilder på kameran men den ser mycket intressant ut om man tittar på bilderna Olympus har släppt.


http://sweclockers.com/nyhet/?id=4889

I aint got to breakdance, I aint got to freestyle just to prove I'm hiphop, I'm a grown ass man!
I aint got to write graff, Im allowed to like cash, who you think youre talkin to? I'm a grown ass man!