I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Malicious Script?!?(spyware?!?)- problem med IE

Hobby & Fritid - Datorer & Teknik

   

2004-03-28 17:50

Malicious Script?!?(spyware?!?)- problem med IE

Hejsan.
Min kompis satt vid min dator och så fick jag ett reklam meddelande på min icq. Typ "Hi my name is olga wanna se my pics...bla bla bla.." Och så skickas det en länk (sånna som man alltid får). Jag sa till min kompis att inte gå in på det för det bara skulle vara porr och tjafs. I vilket fall så gjorde han det. Och då får vi upp ett varnings meddelande om ett skadligt script.
Så här stor det i virus loggen:

Skriptblockeringen upptäckte misstänkt aktivitet.
Fil: C:\WINDOWS\system32\-Embedding
Objekt: FileSystem Object
Aktivitet: CreateTextFile
Detta skript stoppades.

Först trodde jag inte att det var något men nu varje gång när jag startar IE så är start sidan C:\WINDOWS\secure.html.Som är en sida som säger att jag kollar på pedo porn och att jag har blivit upptäckt etc etc. Sen om man stänger ner den sidan kommer det upp en sida där det står vilket internetbolag jag har, vilken ip adress jag har, OS system etc etc Även om man sätter auto:blank rensar cookies, filer och allt så sätts den sidan som start sida.

Jag har testat att köra Ad aware, spybot och trojan remover men det är inget som hjälper. Om jag kör en virus scan så hittar han inget heller.

Jag hittar inget som heter C:\WINDOWS\system32\-Embedding Om jag går till c:\windows och tar bort (lägger i papperkorgen)secure.html och sen rensar internet files o allt det där. Så står det bara när man försöker starta internet explorer att sökvägen C:\\windows\secure.html inte kunde hittas.

Jag vet inte hur jag ska få bort det undrar om någon kan hjälpa mig.
Har redan sökt runt lite på internet men det har inte hjälpt riktigt.
Tack på förhand!

Forumssignatur...